Vinglas

Graverade vinglas

Att sätta sig ner till ett dukat bord och kunna servera vin till sina gäster i personligt graverade glas. Det är garanterat något som kommer att imponera på dina gäster. Ta till exempel ett vinglas med din och din partners initialer, ingraverat på ett stiligt vinglas i kristall. Och till dessa glas, serverar du vatten i en personligt graverad karaff.

Det finns många idéer och förslag på hur du kan utforma graverade glas. Hur du ska göra, är såklart bara du som kan bestämma, men på ett rött eller vittvinsglas, passar det utmärkt att endast gravera in initialer eller ett kort namn. Då framhäver man glasets vackra form och inte låter gravyren ta hela uppmärksamheten. Självklart vill man att gravyren ska vara synlig, men se till att inte göra den för stor.

Så, om man har tänkt sig att ge bort graverade glas och då ett eller flera vinglas, vem kan man då ge dessa till och vid vilka högtider? Först och främst gör sig vinglas bäst om man har en uppsättning. Låt säga att du bestämt dig för att uppvakta en kompis som fyller jämnt, med sex stycken graverade glas. Eller ni kanske har gått ihop några för att uppvakta en gemensam vän. Då är detta en perfekt och unik present, tack vare att du pryder dessa graverade glas, med en unik gravyr som förknippas med den personen som ska uppvaktas.

Om man tänker på just vinglasets form och material, så finns det mängder med olika varianter på marknaden idag. Man upplever även smaken olika beroende på vilket glas med dricker ur, en bra artikel om det kan du läsa om här. Vad ska man då välja om man också vill ha en gravyr på glaset. Ett förslag är att man inte bör välja något som är för billigt utan den ska hålla en skaplig kvalité. För har man valt att sätta en gravyr på glaset, så vill man inte att intrycket och känslan ska försämras, på grund av ett glas som inte speglar kvalité. Så här är tipset att köra på exempelvis ett graverat vinglas i halvkristall.

Till sist… Har man tänkt att ge bort eller köpa graverade glas till någon eller till sig själv, så är rödvinsglas och vitvinsglas ett mycket bra alternativ, då antalet som gillar vin och utbudet på vin hela tiden ökar.